Welkom bij het Kaas ExperTISe Centrum!

Ontdek de kunst van kaas maken IN ONZE historische boerderij

Kom binnen in onze prachtige stal, gevestigd in een historische boerderij. Leer alles over het traditionele ambacht van kaasmaken, van het melken van de koe tot het rijpen van de perfecte kaas.

In ons Kaas Expertise Centrum nemen we je mee op een boeiende reis door het kaasmaakproces. Er staan werktuigen die door de eeuwen heen gebruikt werden, om het verschil te laten zien tussen kaasmaken vroeger en nu. Je zult versteld staan van de ingenieuze methoden en technieken die door de tijd heen zijn ontwikkeld.

Via film leggen we stap voor stap uit hoe kaas wordt gemaakt, van het melken van de koeien tot het vormen en persen van de kaas. En natuurlijk begint alles met het verhaal van onze boeren. Leer ze kennen in onze 'Trots op onze boeren' film.

Het hoogtepunt van je bezoek is het proeven van onze heerlijke ambachtelijke kazen in de kaaswinkel. Ontdek welke kaas jouw favoriet is; van fris en romig tot lekker pittig.

Ons Kaas Expertise Centrum (KEC) is tijdens de winterperiode iedere laatste donderdag van de maand open van 13.00 tot 17:00 uur.
In de voorjaarsvakantie 2024 is ons KEC extra open op dinsdag 20 februari t/m vrijdag 23 februari van 13:00 tot 17:00 uur.

Voor groepen die ons KEC willen bezichtigen kan dit op afspraak. Neem daarvoor contact op via kaasboerderij@degraafstroom.com.

IMG 2415
IMG 2435
IMG 2431
IMG 2434
IMG 2433